Over mij

Welkom in de wereldwinkel van Ivette 

Inspired by Iluh

Struinen door de wereldwinkel  

Mijn naam is Ivette Langeveld en als klein meisje vond ik het al heerlijk om door de wereldwinkel te struinen. Ik verwonderde mij aan al die mooie producten die overal vandaan komen. Aandachtig bekeek ik een prachtige mozaïeken schaal uit Indonesië of een kleurrijke schaal uit Mexico. Landen die zo ver weg waren. Mijn ouders waren absoluut geen reizigers. Wij kwamen niet verder dan met de veerboot naar Ameland of met de auto naar Sauerland. Het reizen kreeg ik niet mee in mijn opvoeding. Maar toch voelde ik als kind al dat ik later wilde reizen.  

Een trip naar de wereldwinkel vond ik als klein meisje al een behoorlijke wereldreis.  

Samen de wereld over reizen  

Toen ik Jeroen leerde kennen, kwam hij net terug uit Thailand. Vol aandacht luisterde ik naar zijn verhalen en waar hij allemaal was geweest. Dat hij daar een vriendinnetje had ontmoet, dat hoorde ik maar niet en praatte ik snel overheen ;-)  

Ergens wist ik toen al dat ik met Jeroen de wereld rond zou gaan reizen. Nu 20 jaar later kan ik wel zeggen dat we heel wat landen hebben bezocht.  

Mexico, Costa Rica, Thailand, Indonesië, zomaar een aantal landen waar we geweest zijn. Al deze landen hebben één ding gemeen. De producten die we zagen in de winkels, het beeld op straat, alles kwam overeen met de producten uit de wereldwinkel. Ik vond het zo ontzettend mooi om te zien hoe sommige producten gemaakt worden. Stuk voor stuk vakmanschappen. En vaak werkt de hele familie mee aan de business.  

In 2009 gingen we voor de eerste keer naar Indonesië om het kindertehuis Garuda House Bali te bezoeken. Natuurlijk was het heel fijn om de meisjes te mogen ontmoeten. Maar jeetje, Bali was ook wel het walhala om heel veel te gaan inkopen. Het begon toen al te kriebelen om daar iets mee te gaan doen.  

De eerste webshop startte ik in 2011. We gingen opnieuw naar Bali en kochten daar voor het eerst producten in. Er was zoveel keuze. En eigenlijk wilden we alle families wel helpen. Maar we gingen keuzes maken. We kwamen terecht bij een kleine timmerman. Samen met zijn vader maakten zij de mooiste houten doosjes, met prachtige graveringen. Daarnaast maakten zij ook wajangpoppen, waarbij de moeder de kleding naaiden. Een echt familiebedrijf. De eerste inkopen werden gedaan.  

We kochten batik en ikat in en we lieten in een klein atelier tassen van batik maken. Alles werd verscheept naar Nederland en zo kon de verkoop beginnen in Nederland.  

Jarenlang heb ik deze webshop gehad. Alles werd verkocht. We kochten weer nieuwe producten in. Maar we kochten ook producten uit andere landen.  

Begin van het jaar 2018 ben ik gestopt met deze webshop, omdat het  op dat moment allemaal te veel werd. Geen tijd. Geen ruimte in huis. En te veel verschillende producten. Ik was het overzicht kwijt en had er geen plezier meer.  De webshop werd leeg verkocht en ik ging verder met mijn baan.  

In 2019 veranderde er iets bij mij. Na een cursus van The Roadmap van Micheal Pilarczyk kwam ik erachter dat ik mijn leven heel anders wilde gaan inrichten. Niet meer voor een baas werken, maar een eigen business. Een business waarbij ik andere vrouwen kan coachen om meer uit het leven te halen met een krachtige en positieve mindset. Positief door het leven gaan, dat wat ik geleerd heb van de meisjes van het Garuda House. Het grappige was dat ik daarbij ook heel graag iets wilde gaan doen met de webshop.  

De wereld is mooi. 

Mijn gedachte hierachter? De wereld is mooi. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Meisjes in ontwikkelingslanden gaan naar school en laten hun dromen uit komen. 

Een timmerman maakt samen met zijn vader en moeder de mooiste houtsnijwerk en verkoopt deze in zijn kleine winkeltje.  

Twee totaal verschillende dingen, maar wat absoluut samen kan gaan.  

Want door deze twee met elkaar te gaan verbinden, ontstaat er een prachtige webshop. 

Een webshop waar duurzame en fairtrade producten worden verkocht. Producten die worden ingekocht bij die kleine families of ateliers, zodat zij een goed bestaan hebben. En met het verkopen van de producten, gaat een deel van de opbrengst naar de meisjes van het kindertehuis Garuda House Bali, zodat zij naar school gaan.  

Care4Fair

Jij houdt van de wereld. 
Je wilt de wereld een beetje beter maker. En dat is waarom je koopt bij een webshop die alleen duurzame en fairtraide producten verkoopt.  

De wereld heeft zoveel te bieden 

Duurzaam – Eerlijk  
De wereld is mooi. Net zoals jij! 

 

 

© 2021 Care4Fair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel